Комитетът „Делов“: Благодарим на всички кърджалийци, които не позволиха пренаписване на историята!

Гражданският инициативен комитет за удостояване на ген. Васил Делов с орден „Стара планина”, създаден в Кърджали и оглавен от народния представител Цвета Караянчева, благодари на жителите на града и на всички родолюбци от различни краища на страната, които се включиха в подписката и не позволиха пренаписване на историята и гавра с паметта на бележития български военачалник.
Днес президентският указ за удостояването му с най-високия държавен орден бе обнародван в „Държавен вестник” и с този акт увенча с успех усилията на хиляди български граждани за признаване на историческите заслуги и освободителното дело на ген. Делов, чиято памет и достойнство бяха поругани от върхушката на ДПС в община Кърджали, посочват от комитета.
Благодарение на Гражданския инициативен комитет личността на ген. Делов бе реабилитирана, а историческата истина възтържествува. Нещо повече – състоя се обществен дебат, който разобличи призивите за оспорване на Балканската война и насаждане на реваншизъм”, подчерта Караянчева. Тя благодари на всички граждани и институции за подкрепата, изтъквайки, че тяхната всеотдайност и съпричастие е доказала способността на българския народ да се обединява в името на големи каузи, а това заслужава искрено възхищение.
hard admin

*

Top