Комотини: Евтиният бензин на комшиите поврежда колите ни!

Първа „война” заради разликите в цените
 
Преминавайки граничния пункт „Маказа” можете да заредите евтин бензин, но знайте, че може да станете жертва на измамници, а скоро и двигателят на колата ви да спре да работи!
Това предупреждение отправят от Асоциацията на собствениците на бензиностанции в Северна Гърция.
Както вече писахме, масовият бензин в Гърция е 1,65 евро на литър, докато в България цената е около 1,30 евро. Всички гости на област Кърджали от района на Комотини зареждат до горе с бензин или газ, за да отчетат по около 30 евро кяр на резервоар. Газта в Гърция е 0.85 евро/л., докато у нас вчера цената стигна 1 лев и 30 стотинки. При дизеловото гориво цената няма почти никаква разлика от двете страни на границата.
“Колегите, които имат бензиностанции близо до пътя Маказа – Комотини вече отчитат голям спад в потреблението на бензин и газ”, твърди пред вестник „О хронос” президентът на Асоциацията в област Родопи Димитрис Емануил.
Той посочва, че увлечени по ниските цени на стоките в България, пътуващите се подвеждали и пълнели резервоарите на колите си догоре и пресмятали колко са спечелили от разликите. В същото време обаче не отчитали, че за да заредят в България са пропътували определено разстояние. В същото време Емануил разкрива и „капани, които на българска територия били подготвени за гърците”.
„Вече има оплаквания от съседските бензиностанции по отношение на обема и качеството на горивата. Може да е евтино, но има куриозни случаи. Как става така, че един резервоар на автомобил с вместимост 30 литра е отчетено, че е напълнен с 45 литра гориво”, чуди се шефът на Асоциацията на собствениците на бензиностанции в област Родопи.
По всяка вероятност става дума за позната на всички български шофьори измама в родните газстанции.
Димитрис Емануил припомни и така нар. „златни години за автосервизите в Орестиада”. Гърците в близост до ГКПП „Капитан Андреево” масово зареждали автомобилите си в района на Свиленград, а след време колите им започнали да аварират и се наложило да се правят ремонти на двигателите. Установено било, че всичко се дължи на дълготрайното използване на некачествени горива, посочва Емануил, но се презастрахова с твърдението, че не всички българи са мошеници и крадци. Той отбелязва също, че сънародниците му са интелигентни хора и след като се опарят веднъж, ще се вразумят и няма да робуват на ниските цени. Асоциацията обаче основно разчитала на намеса на властите в Атина, за да защитят индустрията в Северна Гърция.
hard admin

*

Top