Кофти слух тресе града край Арда: Служебният премиер ще махне Бисер Николов и ще назначи… бъдещия кандидат за кмет на Кърджали от ГЕРБ

Служебният премиер Георги Близнашки ще уволни областния управител на Кърджали Бисер Николов и на негово място ще назначи… бъдещия кандидат за кмет на община Кърджали от ГЕРБ.
Този слух обиколи партийните централи след като служебното правителство освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен и на тяхно място назначи Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.
„Предизборен фолклор”, така коментираха слуха водещи фигури от ГЕРБ в Кърджали.
В БСП посрещат с усмивка „новината в аванс”, но са и в напрежение, защото трезво отчитат, че „в Пловдив бил уволнен областният управител, а на негово място е назначен виден активист на ГЕРБ и „дясна ръка” на кмета Тотев”.
В ДПС смятат, че слухът „може да излезе от обвивката на веселяшкото и да разтресе местните политически централи”. „Но нека да изчакаме няколко дни”, каза член на Областния съвет на ДПС.
А продължението на слуха гласи:
„Новият областен управител ще може в рамките на 2-3 месеца да изгради имидж, който ще му позволи догодина да се впусне в битката за кмет на Кърджали със сериозна преднина пред всички останали партии, които са опозиция на ДПС и да има реални шансове да стигне до балотаж с Хасан Азис”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top