Краварят Айдън – част от имотната мафия, опита да присвои земи на 80 души?!

Въпросът пред прокуратурата: Кой служител е дал достъп до скиците?


Най-известният кравар в страната ще отговаря за опит за измама с евросредства. Айдън Юсеин кандидатствал за субсидии в Разплащателната агенция към фонд „Земеделие” със земите на около 80 собственици от Кърджали, без те дори да подозират, че мъжът е присвоил имотите им. Срещу него вече е заведено дело в Окръжен съд, научи 24rodopi.
Измамата лъснала през пролетта, когато 38 собственици на имоти край Петлино са привикани да дават обяснения в Икономическа полиция. Те трябвало да предоставят и нотариални актове за имотите си, с които Айдън Юсеин щял да получи евросредства. Оказва се, че с нито един от тях не е сключен дори и договор за отдаване под наем.
„Останахме втрещени когато ни потърсиха от Икономическа полиция. Оказа се, че лицето Айдън Юсеин се разполага с 12 декара земи на мои роднини и ги декларира за получаване на финансиране. По-късно разбрахме, че не сме само ние, а общо 38 собственици. Малко след това, същият ме потърси в жилището ми. Позвъни на вратата и ме пита „Давате ли земите си под наем?”. Не знам дори как е открил къде живея. Питам го как така присвоява чужди земи, а той отговаря: „Аз, не ги разбирам тези работи”. Значи не разбира, а знае как да подготви всички документи за кандидатстване. Кой и как му е позволил да се докопа до скиците с имоти? Зад този неграмотен човек явно стои някой друг. По веригата най-вероятно има и техен човек в службата по „Земеделие”, разказа за 24rodopi един от собствениците на имоти, които се оказват в „ръцете“ на краваря.
Айдън Юсеин се превърна в жалбоподател №1 на държавата, след като заведе 43 дела срещу различни институции през периода 2013-2014 година.
24rodopi.com

hard admin

*

Top