Край „Bosfor”-а аромат се вдига! Личният готвач на дипломати и генерали вихри кулинарни фантазии в… Кърджали

Мезета за дипломати, мезета за генерали, ястия от целия Балкански полуостров вече могат да бъдат опитани в… центъра на Кърджали. Край Арда отвори врати най-новото изкушение за ценителите на добрата кухня. „Bosfor bar and dinner” вече посреща своите клиенти от Кърджали, Комотини, Одрин и Истанбул. За богатото меню се грижи майстор Ерджан Чалък. В продължение на 8 години, един от най-добрите в бранша, е готвил за турския посланик в София. 48-годишният мъж е бил и личен готвач на началника на Генералния щаб на Турция Илкер Башбу. За него няма тайни в Балканската кухня.
„Реших да дойда от Истанбул в Кърджали, защото ме привлече хъсът, с който собствениците на „Bosfor” бяха готови да понесат клиентите си в едно кулинарно пътешествие из Балканите. И двамата са професионалисти в бранша, с дългогодишен опит, и знам, че компромиси в кухнята няма да има. А това е най-важното за един готвач”, казва майстор Чалък.
Всички български специалитети, през турските кебапи адана, искендер, бейти, урфа, през агнешко тандър, кюл бастъ, специалитети от телешко и агнешко на керемида, мезета шакшука, хайдари, „завъртане” на гирос, ухаещи чорби…
„Няма значение дали готвя за дипломати или за генерали. Аз готвя по един и същи начин-с любов към ястията и с уважение към всеки, който ще седне на трапезата, за да ги опита. Всеки един гост на ресторанта за мен е и посланик, и пълководец. Той трябва и ще остане доволен”, категоричен е майсторът от Истанбул. А обещанието му е тепърва да се развихря и да покаже за пореден път, че Балканската кухня няма равна по света.
„Bosfor” се намира на бул.”България”, а вратите на ресторанта са отворени за клиенти всеки ден от 7 до 24 часа.
hard admin

*

Top