Крумовградчани ще пътуват за Маказа през Момчилград, внесен е проект за нов път за 3 млн. евро

Община Момчилград ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на нов пътен участък, който ще скъси разстоянието от Крумовград до ГКПП „Маказа”. Ако проектът на местната власт бъде одобрен, крумовградчани ще пътуват за Гърция през Момчилград. В момента връзката между Крумовград и граничния пункт с южната ни съседка се осъществява през спирка „Джебел”.
Проектното предложение на община Момчилград „Пътна връзка на гр. Момчилград с път I – 5 Кърджали – Подкова” е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селеските райони” от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Общинска администрация в Момчилград. Одобрен е единодушно от Общинския съвет и ще бъде внесен в Министерството на земеделието и храните.
Максималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства е в размер на 3 млн. евро.
В проекта са предвидени още изграждане на ново мостово съоръжение над река Върбица, рехабилитация на надлез над ж.п. линията Кърджали – Подкова, рехабилитация на кръговото кръстовище и ул. „Генерал Генов”, както и изграждане на ново триклонно пътно кръстовище.
 
 
hard admin

Related posts

*

Top