Крумовград поиска необитаеми жилища на военните за нужди на Общината

Областният управител на Кърджали Бисер Николов ще изясни въпроса с жилищата на последния етаж на блок „Ракета” в идеалния център на Крумовград. Проблемът с необитаемите апартаменти постави кмета на общината г-жа Себихан Мехмед. От прозорците на шестия етаж падат парчета стъкла и е възможно да наранят хора. Апартаментите на последния етаж са държавна собственост, вероятно с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната. Община Крумовград ще поиска да бъдат предоставени на общината, но не безвъзмездно. Това ще позволи ремонт на жилищата и на покрива на сградата.

Бисер Николов и Себихан Мехмед коментираха днес на опознавателна среща, за която първи 24rodopi.com писа, още състоянието на военния клуб (ДНА) в общинския център, който не може да бъде използван, тъй като покривът е протекъл, ремонтираната административна сграда на общината, която пострада при пожар и е обновена, възможностите за присъединяване на „Ада тепе” към електроразпределителната мрежа на ЕВН.

Както вече 24rodopi.com писа, кметът на общината поиска съдействие от областния управител, свързано с искане за отпускане на средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за пострадалата при пожар м.г. общинска сграда.

 

На снимката: Себихан Мехмед показва блок „Ракета”

hard admin

*

Top