Крумовград стана столица на танците

Деца и възрастни, цели семейства, хора с различни професии, с различен социален статус и с различна етническа принадлежност, танцуваха от сърце на сцената в градския парк в Крумовград и сътвориха най-красивия танц-този на приятелството, на взаимното уважение и толерантността.
Това се случи в Деня на танца. Една след друга на сцената се редуваха детските групи за български и турски танци от Обединения детски комплекс в града, СОУ „Васил Левски” и танцовите клубове „Китка” и „Ритмика”. Те показаха на крумовградчани, че танцът е радост, а за много от тях той е живот.
„За този хубав празник, дал старт на пролетните празници 1-ви май и Гергьовден (Хъдърлез), вместо неспиращият от толкова време дъжд, заваляха наградите от кмета на общината Себихан Мехмед”, коментираха организаторите. За отлично представяне с разработка в VІІ Национален конкурс за извънкласни и извънучилищни форми на работа и за своята всеотдайна работа с децата, с грамота и 500 лв. бе наградена ръководителката на танцов състав „Силивряче” към ОДК Милка Узунова. Децата от групите в бяха наградени с участие в Международен фестивал в комплекс Албена.
На снимката: До тъмно нашенски ритми и кръшни хора огласяха градския парк
hard admin

*

Top