Крумовград стиска палци за Магдалена

Вече четвърти ден цял един малък град в Родопите ляга и става в очакване на новини за едно от своите деца. За съжаление тези новини нямат нищо общо с нейните таланти, умения и качества, които тя безспорно притежава и нееднократно е доказвала в различни конкурси. Крумовград стиска палци за 19-годишната Магдалена Асенова. В понеделник сметосъбиращ камион я помете и влачи близо 20 метра.
Само за около час вчера през отделението по трансфузионна хематология в болницата в Кърджали бяха преминали около 20 нейни съграждани, дошли да дарят доброволно кръв. Готовност имаме и за следващите няколко дни. Ако се наложи, ще изпратим веднага и нов автобус с донори-доброволци, съобщи кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Тя организира транспорта до Кръвния център и разпореди това да стане за сметка на общината. Тъй като Здравната каса не поема монтирането на винтове и плаки, нужни за възстановяването на Магдалена, разходите ще бъдат поети от общината. За целта днес ще бъде свикано и извънредно заседание на Общинския съвет.
Лекарите се борят за живота на момичето, направени бяха няколко операции, включително на таза и на крайниците, които са били в изключително тежко състояние. Има и перфорация на червата, хирурзите отвориха коремната кухина.
Сега Магдалена, която в момента е в ОАИЛ в болницата в Кърджали, е относително стабилна, макар изминалите няколко нощи да са били тежки. Заради многото травми лекарите не изключват да се появат усложнения.
Магдалена е ученичка в СОУ “Васил Левски” в Крумовград. Тя е отличничка, получавала е награди за свои литературни творби.
Красимира НЕШЕВА

[b]в. Нов Живот[/b]

Спасов

*

Top