Кумецът на Дора Янкова стана служебен премиер

Гласят бившия полицай №1 на Смолян за зам.-шеф на МВР?
Кумецът на бившия кмет на Смолян Дора Янкова пое ръководството на служебното правителство, съобщават колегите от всекидневника „Родопи Смолян” и 24smolian.com, които са част от медийната група „Родопи voice“. Георги Близнашки бе представен от президента Росен Плевнелиев за поста министър председател (за новите министри четете тук).
Професорът по конституционно право се превърна в лице на протестите срещу кабинета „Орешарски”. Той оглави и комитета за събиране на подписка за промяна на референдум за промяна в избирателната система, като от съветите му се е възползвал и държавният глава Плевнелиев.
Преди изборите през 2011 година, Близнашки бе номиниран от социалистите за президент, но в крайна сметка кандидатурата на Ивайло Калфин надделя. През следващата година професорът напуска Националния съвет на БСП.
Близнашки е бил народен представител от Смолян. Като депутат той сключва брак в родопския храм „Свети Висарион Смолянски”. Кумуват му бившият омбудсман Гиньо Ганев и тогавашният кмет на родопския град Дора Янкова.
Бившият шеф на Областната дирекция на МВР в Смолян-Кирил Хаджихристев пък най-вероятно ще стане зам.-министър на вътрешните работи, твърдят отлично запознати. Припомняме, че комисар Хаджихристев бе заменен на началническия пост в Смолянската дирекция от Евгений Василев.
24rodopi.com
hard admin

*

Top