Кучетата-убийци във „Възрожденци“ оглеждани всеки ден от организатор на боеве, полицията разследва тренировъчния лагер

Кучетата-убийци, които се обучават в кърджалийския квартал „Възрожденци” са предназначени за битки на четириногите с големи залози. Такива се провеждат в районите на Хасково и Димитровград, разкриха за „24х7 Родопи” запознати с организираните кучешки боеве. Те се наказват в България с глоба от 500 до 1000 лева, но трудно се преследват от органите на реда, защото местата, на които се провеждат кървавите битки, се пазят в тайна.

„24х7 Родопи” писа за импровизирания лагер за четириноги-убийци в сряда. Същия ден полицейска патрулка се появи на мястото, където обучен кучкар нахъсва питбули и ротвайлери едно срещу друго. По случая в полицията вече има богат снимков материал.

Кучетата във „Възрожденци” са подготвят ежедневно за боеве със залагания в цялата страна.

„Организацията е много стегната. Мястото често се решава с жребий. Догмените, както сами се наричат, не „бият” кучетата си в градовете. Те пътуват из страната и избират за арени запустели фабрики, отдалечени места, гаражи и дори апартаменти. Достъпът до кървавите арени изобщо не е лесен”, твърдят запознати със схемата.

Организацията става обикновено по телефона и интернет.

„Кучешките боеве са елитарна игра с баснословни залози в тесен кръг посветени.

Наричат зверството си „мъжки спорт с хуманни правила към животните”. Подходящ само за хора с желязна психика и здрави нерви. И всичко е бизнес, който започва като хоби”, поясни още източникът.

Кучетата от тренировъчната база във „Възрожденци”, за която „24х7 Родопи” вече писа, ще бъдат убити мъчително и зрелищно по време на боевете, което пък ще донесе големи печалби на залагащите за „правилното” четириного.

В България залаганията се движат между 400 и 10 000 евро за доказано куче. Колкото повече победи има кучето, толкова по-високи стават залозите. Зрителите също плащат такса в зависимост от залаганията. Собствениците на играчите печелят много повече от залагащите.

Още по темата – утре

hard admin

*

Top