Къде ще живее малката Жасмина – при баща си в Родопите или при майка си в Румъния?

Къде да живее 6-годишната Жасмина – в родопското градче Неделино с баща си Севдалин Чандъров или в румънския Кълъраш с майка си Андриана – Веронику Петку. По този казус ще се произнесе Окръжният съд в Кърджали в рамките на един месец.
Както вече писахме, българският съд се произнесе окончателно преди година, като отне детето на 43-годишния неделинец Севдалин Чандъров. Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли жалбата на родопчанина срещу решението на окръжните магистрати в Смолян относно упражняването на родителските права спрямо малолетната му дъщеря Жасмина. По този начин детето трябваше да отиде да живее при майка си, която от 4 години е в Испания.
Адвокатът на родопчанина обаче поиска  ВКС да се обърне към съда в Люксембург да се произнесе как са спазени правата на Жасмина съобразно Хартата за човешки права и европейските директиви. След процедурата започнаха нови дела в България и на първа инстанция детето бе присъдено на бащата.
Последното заседание по делото за попечителство над Жасмина се състоя вчера в кърджалийския Окръжен съд.
Бащата Севдалин Чандъров коментира пред 24rodopi.com, че вярва в правосъдието и, че присъдата на първоинстанционния съд ще бъде потвърдена и детето ще остане при него.
Майката Адриана пък сподели, че дъщеря й Жасмина трябва да расте при нея.
Сагата на родопчанина започва преди осем години, когато сключва брак с румънката Адриана – Веронику Петри, с която заживяват в Неделино. Ражда им се дъщеричка –Жасмина. Преди време обаче майката заминава на работа в Испания, където се запознава с румънец и се разделя с родопчанина.
24rodopi.com
hard admin

*

Top