Кърджалиец в банда за обир на чужди туристи в Слънчев бряг

Кърджалиец бе арестуван в Несебър, след като бе установено, че е член на банда, която обирала чужди туристи.
На 6 август  около 3 ч. велопатрул към Районно управление на полицията  в  Несебър при обход в района около хотел „Глобус” в Слънчев бряг, извършил проверка на  23- годишния  В.В. от Кърджали, 38-годишния Г.Г. от Ямбол и 32-годишния В.В. от Стара Загора. Намерен и иззет е мобилен телефон „Айфон 4 S”, собственост на 16- годишен датски турист, отседнал в Слънчев бряг, който е ограбен малко по-рано.
При извършената проверка във В.В. от Кърджали е открит половин грам канабис. Констатирано е, че Г.Г. от Ямбол и В.В. от Стара Загора са стари познайници на полицията, които през миналата година са задържани за вземане на пари от туристи в тъмната част на денонощието, под предлог че са плажна охрана и почиващите нарушавали правилата на добрите нрави – да не се къпят нощем в морето без бански, да не уринират на пясъка, да не се демонстрират интимности и др.

Пострадалият от грабежа датски турист е разпитан пред съдия, като е извършено разпознаване на тримата извършители  – задържането на Г.Г. от Ямбол и В.В. от Стара Загора е удължено с прокурорско постановление. Работата по установяване съпричастността на тримата задържани към други престъпления продължава от служители на Районно управление „Полиция”.

hard admin

*

Top