Кърджалиец в група за трафик на хероин към Западна Европа

42-годишен кърджалиец е задържан от антимафиоти за участие в група за трафик на хероин от Турция към Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. С.Х. е задържан заедно с 30-годишен мъж от Кричим. У двамата са открити около 550 гр хероин – по първоначални данни внесен от Турция.
Малко по-късно последвало залавянето и на организатора – Б.В. (51 г.) от Варна, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки.
Операцията е проведена от ГДБОП, съвместно с колегите им в Пловдив и Кърджали, със съдействието на служители на ГД „Гранична полиция”. Към реализацията се пристъпило на 16 март т.г., когато била предприета проверка на лек автомобил, влизащ в България. В специално пригоден тайник в акумулатора на колата били открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Антимафиотите задържали шофьора – Х.Д. (42) от Кричим.
При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ –карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура – Хасково. На четиримата са повдигнати обвинения, мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по разследването продължава.
hard admin

*

Top