Кърджалиец е новият шеф на института „Пирогов“

Кърджалиец е новият шеф на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” в столицата. Това е доц. Стоян Георгиев Миланов.

Приятелите на 43-годишния доц. Стоян Миланов искрено го подкрепят след избора му за шеф на “Пирогов”. Защото са убедени, че той е работохолик, перфекционист.

Стоян Миланов е израснал в докторска среда. Чичо му – проф. Милан Миланов, е дългогодишен шеф на централната реанимация в “Пирогов”, анестезиолог, участник в редица кампании за насърчаване на трансплантациите.

Бащата на Стоян – Георги, пък е зъболекар с успешна практика в столицата и брат близнак на Милан  Миланов.

Доц. Миланов е роден през 1969 г. в Кърджали, зодия Дева е. Още докато учи медицина в София, започва да работи като санитар в “Пирогов”. Това става през далечната 1991 г. И така той минава през всички стъпала – до шеф на Централна реанимация, а сега и начело на института, който разполага с 850 легла и над 1500 души персонал. 

Новият шеф на института завършва медицина през 1996 г. и има три специализации – по анестезиология, спешна медицина и здравен мениджмънт. Специализирал е в Дания и Обединеното кралство.

Доц. д-р Стоян Миланов има син, кръстен на дядо си Георги, който е ученик в 5 клас. Заедно ходят на футболни дербита и са запалени фенове.

Анестезиологът обича да сваля стреса с музика и най-вече с хард рок. Заклет фен е на Елвис Пресли, както и на “Лед Цепелин”. Не пропуска рок концертите в Каварна, както и на големите  имена, които гостуват у нас. Приятелите му казват за него, че е много начетен, информиран и любознателен.

Доц. Миланов е свързан емоционално и с чичо си – проф. Милан Миланов. Той му предава не само всичките си знания като анестезиолог, но и заедно издават книга – “Травмата – хранителна и метаболитна поддръжка”. Това, което доц. Миланов знае, е, че медицината е постоянно променяща се наука и че разширяването на клиничния и изследователски опит е последвано от непрекъсната промяна в терапевтичното поведение и лекарствените дози и в обучение през целия живот.

Колегите на Стоян Миланов го знаят като амбициозен млад човек, който е много трудолюбив, упорит, жаден за знания и да усвоява новостите в професията, така че да бъде наистина безпогрешен доктор. Шефът на “Пирогов” е отклонил досега не една и две оферти за работа в чужбина. Канили са го водещи клиники дори в САЩ и Германия, където е имал дори предложения за научна работа. Но той е свикнал да избира винаги по-трудния път.

hard admin

*

Top