Кърджалиец изпревари всички, първи пусна онлайн данъчната си декларация

Първата данъчна декларация през 2014 г. за облагане на доходите е подадена онлайн още на 1 януари от Кърджали, съобщиха от Националната агенция за приходите. По нея няма данък за внасяне, а НАП трябва да възстанови 46 лв.
Данъчната кампания започна в сряда в 11:00 часа. Онлайн-системата за подаване на декларации от физически лица е била активирана в първата минута след настъпването на Новата година.
Всеки гражданин, който я ползва за изпращане на подписани с електронен подпис подоходни формуляри, получава 5% отстъпка от данъка за довнасяне до края на април 2014 г.
Данъчната кампания „офлайн” започва в четвъртък в 9:00 часа във всички офиси на НАП в страната. Фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г., физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април, припомнят от агенцията.
Освен деклариране на доходи и на корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още близо 30 електронни услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.
hard admin

*

Top