Кърджалиец поиска 5001 лева за вреди след арест и… изчезна безследно

Пропуснал да си плати такса за иска, не могли да го открият у дома
 
Кърджалиец поиска 5000 лева за неимуществени и 1 лев за имуществени вреди, причинени му при неправомерно задържане от полицаи в областния град, след което… изчезна безследно, съобщиха пред 24rodopi.com адвокати.
В.К. не изпълнил устно полицейско разпореждане, „с което съзнателно попречил на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба”. За същото му бил съставен и акт за административно нарушение. Според родопчанина обаче, това не било достатъчно на единия от полицаите и той решил да „изконсумира всичките си правомощия, възползвайки се от служебното си положение, за да упражни над него тормоз и репресия”. Така първо мъжът се озовал в Спешното отделение на кърджалийската болница, за да бъде освидетелствано здравословното му състояние, а след това прекарал и 24 часа в ареста.
В.К. подал иск в съда, в който настоявал да се покаже досието на въпросния полицай, както и да бъдат разпитани като свидетели началниците на Областната дирекция на МВР и Районно управление „Полиция”-Кърджали. Причинените му неимуществени вреди той оценил на 5 000 лева, а имуществените-на един лев, който бил дал предварително за транспортни разходи малко преди да бъде задържан.
Мъжът обаче пропуснал да плати дължимата държавна такса по сметката на Административния съд в размер на 10 лева, както и да представи два броя преписи от исковата молба. Поради тази причина искът му бил оставен без движение за отстраняване на нередовностите. Това не било извършено в срок, а родопчанинът станал неоткриваем за връчване на съобщението с разпореждането на съда. На постоянния му адрес майка му отказала да получи съобщението до сина си, а по думите й той бил в неизвестност от месеци.

В крайна сметка Административният съд в Кърджали прекрати производството по делото.

24rodopi.com
hard admin

*

Top