Кърджалиец си взе 13-годишна за жена, ще го порицават по общинското радио

Кърджалиец си взе за жена 13-годишно момиче и получи две присъди, но излезе доволен от съда, че няма да лежи в затвора.

Безработният Д. Ц. К. е бил осъждан вече, но затова, че е заживял на съпружески начала с девойката получи днес от съда в Кърджали условна присъда.

Той е признат в това че в периода от месец юни 2010 г. до 27.01.2011 г. в Кърджали, като пълнолетно лице, без да е сключил брак, заживял съпружески с лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст – Г.А.И. Осъден е на наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, но изпълнението на така наложеното наказание се отлага за срок от 3 години.

В периода от 28.01.2011 г. до 18.11.2012 г. Г. А. И. вече се водела „лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст”. За този период Д. Ц. К. е осъден на наказание “Пробация” със следните пробационни мерки: “задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца с периодичност 2 пъти седмично; “задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца, както и “обществено порицание”, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по местното радио. Съдът определя на подсъдимия Д.Ц.К. едно общо наказание – най-тежкото от двете, а именно: “лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, което отлага за срок от 3 години, към което присъединява наказанието “обществено порицание”, което да бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по местното радио.

hard admin

*

Top