Кърджалиец с криминално досие – трафикант на сирийци?

Кърджалиец с криминално досие се разследва за участие в група за трафик на сирийци, които напускат родината си заради задаващата се война и си поставят за цел да стигнат до някоя от държавите в Западна Европа.

Служители на Сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Велико Търново установиха пиян водач на товарен автомобил, превозващ сирийски гражданин с неистински лични документи, съобщиха от областната дирекция.

Вчера на пътя Велико Търново – Русе, в района на село Самоводене, около 14.45 часа служители на „Пътна полиция” спрели за проверка товарен автомобил „Рено Премиум”, с немска регистрация и прикачено ремарке, управляван от 51-годишният Ю. А. от Кърджали. При проверка на водача за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.35 промила. Същият е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Ю. А. е криминално проявен и осъждан за незаконно преминаване на границата, вещно укривателство и за престъпления, извършени извън пределите на страната ни. Срещу Ю. А. в РУП – Велико Търново е образувано бързо производство. При проверка на документите на пътника, возещ се в автомобила – лична карта и свидетелство за управление на МПС, издадени на български гражданин от Хасково, униформените се усъмнили в истинността им и отвели мъжа в полицейското управление за изясняване на самоличността му. След проведени действия по разследването от служители на Сектор „Икономическа полиция” и група „Миграция” при ОДМВР – Велико Търново е установено, че мъжът е 18-годишният Ф. Х., сирийски гражданин. Същият е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него в РУП – Велико Търново е започнато досъдебно производство за ползване на неистински или преправени документи за самоличност.

hard admin

*

Top