Кърджалийка и дъщеря й живеят в страх от двама мъже! Заплахите: "Ще заколя теб и детето ти" и "Ще изкормя цялата ти рода"

Кърджалийка живя в страх от двама мъже, които я заплашваха да „колят нея и дъщеря й” и да „изкормят цялата й рода”.
„Двамата, единият от които е бившият й съпруг, получиха осъдителни присъди на първа инстанция в петък. Вероятно ще ги обжалват. На този етап единият го чака затвор, а другият е с условна присъда”, съобщиха за 24rodopi.com адвокати.
Съдът е признал подсъдимия Ш.Ш.Б., с основно образование, разведен, работи , осъждан, за виновен в това, че в периода от 20.05.2012г. до 07.08.2012г. в гр.Кърджали при условията на продължавано престъпление се заканил с убийство на С.Х.Б. и на нейна ближна-дъщеря й С.Н. Б., като й казал, че ще я убие и че ще убие и дъщеря й, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.
Освен заплахите, Ш. Ш. Б. като родител не изпълнил съдебно решение относно упражняването на родителски права и личните му контакти спрямо детето си Б. Ш.Б. като просрочил времето на лични контакти с него, поради което му налага наказание „глоба”  в размер на 100лв.
На 20.05.2012г. в гр.Кърджали по хулигански подбуди причинил на Н.Ш.Б. лека телесна повреда без разстройство на здравето, изразяваща се в причиняване на болка и страдание, поради което му налага наказание наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.
За всичките деяния съдът определя по отношение на подсъдимия  Ш.Ш.Б. едно общо наказание, а именно „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип като присъединява изцяло наложеното наказание „глоба” в размер на 100лв.
Съдът постановява Ш.Ш.Б. да изтърпи и отложеното с друга присъда наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.
Другият осъден е Ш.Б.А., със средно образование, женен, работи, неосъждан, за виновен в това, че .08.2012г. в гр.Кърджали се заканил с убийство на С.Х.Б. и на нейни ближни, като й казал, че ще я убие и че ще убие и родата й, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца като на основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението за срок от 3 години.
Двамата ще платят на жената 1 100 лева обезщетения за причинените й от престъпленията неимуществени вреди.
24rodopi.com
hard admin

*

Top