Кърджалийка олекна с 500 евро и 500 лв.

  • Жената платила парите уж да отърве свой близък от полицейски арест

Николай СТОЕВ
С 500 евро и 500 лв. олекна 25-годишна кърджалийка, подведена да отърве свой близък от полицейски арест. Жената предала парите след като непознат мъж й позвънил на телефона на 28 декември. Той й съобщил, че неин близък е направил катастрофа и за освобождаването му от ареста са необходими въпросните 500 евро и 500 лв.
Жалбата в полицията в Кърджали тя е подала на 2 януари. Същия ден жалба за опит за телефонна измама подава и 69-годишна жителка на Кърджали. Тя заявила, че неизвестен мъж й поискал по телефона 2000 лв. Старата жена обаче не се хванала на въдицата.
Най-честите уловки, които телефонните измамници прилагат, са да им се закупят ваучери за мобилни телефони. Те се представят като близки роднини, тръгнали на гости, но закъсали по пътя.

Областната дирекция на полицията в Кърджали предупреждава гражданите, че телефонните измамници особено се активизират през празничните дни. В никакъв случай да не се подлъгваме по обаждания, без да сме сигурни, че идват от познатия човек, алармират от полицията.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top