Кърджалийка плаща 3 години рекет, за да не я направят проститутка и да не продадат нероденото й дете

Изнудването е дело на друга жена
Кърджалийка е била жертва на друга кърджалийка-рекетьорка в продължение на 3 години. Наплашената жена плащала сериозни суми, за да не бъде отвлечена и продадена на сутеньори. Тя преодоляла страха си и се оплакала в полицията едва когато последвала нова заплаха: „Ако не платиш 3 000 лева, ще продадем детето ти в чужбина”.
Кошмарът за С. започнал през лятото на 2009 година, когато тя била заплашена от Х. А., че ако не й предаде веднага 500 лева, ще я отвлекат и ще я принудят да проституира, а когато й се роди детето, ще го продадат в чужбина.
След време заплахата за отвличането и сексробията се повторила, като този път цената била 3 000 лева. Х. А. добавила: „Освен това, детето ти се роди и ще го продадем в чужбина”.
Рекетьорката успяла да „вземе акъла” и на мъж, който трябвало да плати 1 000 лева. В противен случай щял да бъде „пребит”.
Съдът в Кърджали призна Х.И.А. за виновна в това, че при условията на продължавано престъпление, през периода от 13.06. 2009г. до 02.08.2012г. с цел да принуди двамата да разпоредят с пари в нейна полза, ги заплашила с насилие с тежки последици за тях и за детето на С. Тя е осъдена на „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, като изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 години. Рекетьорката ще плати и глоба в размер на 800 лева.
hard admin

*

Top