„Кърджалийската Коледа” събира пари за четирима нуждаещи се

За поредна година по случай Коледа и Нова година под патронажа на областния управител на Кърджали ще се състои  Благотворителна кампания в подкрепа на семействата на болни деца и за лечението на 22–годишен жител на територията на областта.
Тази година със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване.
3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като „стъклени кости”. 11-месечното момченце е с трансплантиран черен дроб.
22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при скок от скала като ученик. „Искаме да предпазим детето със сърдечно заболяване от вълнения и няма да съобщим неговото име”, заявиха организаторите на кампанията.
„Сметката, по която набираме дарения, е на нашия партньор – Организацията на тампилиерите. Тя ще бъде използвана само за целите на кампанията и закрита в началото на 2014г.”, допълниха от Областна администрация.
На 17 декември от 17.00 часа във фоайето на Дома на културата в Кърджали ще се състои  Благотворителен базар, където ще бъдат изложени детски творби. Партньори в кампанията са читалище „Обединение”, Регионалният инспекторат по образованието, ОДК-Кърджали, училища. 
 Сметка за дарения:
Първа инвестиционна банка – клон Кърджали
IBAN – BG05FINV91501216048975
Банков код – FINVBGSF
hard admin

*

Top