Кърджалийски активисти на НПСД на срещи в Бурса, двама от партията на Касим Дал – на форум за Балканите, организиран от партията на Ердоган

Кърджалийски активисти на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) са поканени на срещи с изселници в кварталите „Караман” и „Гьорукле” в Бурса в началото на март. Поканата е връчена на членовете на политическия съвет на формацията на Касим Дал Мустафа Мустафа и Нермин Сали по време на участието им във форум в тримилионния турски град, организиран от управляващата Партия на справедливостта и развитието. Нашите активисти ще бъдат водени от лидера на партията Корман Исмаилов.
Мустафа и Сали са били единствените представители от България в организираното от партията на турския премиер Реджеб Тайип Ердоган Събрание на местната политика на Балканите.
Събитието е прецедент в турската политика. За първи път местна структура на политическа партия организира политическа среща на международно ниво. Основна цел е икономическото и културно развитие на балканските страни.
На официалната вечеря, дадена от кмета на община Бурса Реджеб Алтепе, бил споделен опитът на икономическото и културно развитие на общината, където от 2.7 милиона жители 70 на сто са емигранти от балканските държави.
На срещата участвали представители от 9 държави, 23 града и 44 делегати на 16 политически партии. Между тях били и осем турски парламентаристи, начело с областния председател на Бурса Седат Ялчън, също така общински кметове, областни управници и други. Между присъстващите гости били и председателите на неправителствените организации на балканските турци в Бурса.
Поздравителни писма били изпратени от министър-председателя на Република Турция Реджеп Ердоган, вицепремиерите Бюлент Арънч и Бекир Боздаг, министъра на отбраната Исмет Йълмаз, министъра по европейските въпроси Егемен Багъш и министъра на митниците и търговията Хаяти Язъджъ.
 
На снимките:
Двамата представители на НПСД с депутат от партията на Ердоган
С кмета на Бурса

Нермин Сали и Мустафа Мустафа

—————————————————————–
Пролетна ваканция в Дубровник- 4 дни! Супер промо цени от 189€!

hard admin

*

Top