„Кърджалийски мръсни номера“ отложиха включването на още един родопчанин във „върха на ДПС“ за … след изборите

„Мръсни номера”, които си правеха дни преди националната конференция на ДПС партийните лагери край Арда, станаха причина включването на още един кърджалиец във „върха на ДПС” да бъде отложено за времето след парламентарните избори. Това разкриха за 24rodopi източници от централата.
Досега Ахмед Доган имаше 5-ма заместници, а новият лидер Лютви Местан, въпреки препоръките на стария лидер да даде път на още хора от Кърджали, остана с 4-ма. В Централното оперативно бюро пък влезе само Исмет Исмаил от кърджалийското село Скалище. Землякът на емблематичния бивш областен лидер на ДПС Мехмед Ходжа ще отговаря за изселниците.
Местан бил готов да посочи на заседанието на ЦС на ДПС, състояло се на 8 февруари, имената на 5-ти зам.-председател и още хора от Кърджалийско в ЦОБ, но бил шокиран от „кърджалийските мръсни номера”.
„Идва една делегация от Кърджали, която предлага един човек за член на ЦОБ. Часове по-късно в централата пристигат други, които са категорично против номинацията”, разказаха служители от централата.
В един от дните преди заседанието на ЦС, Местан трябвало да приеме 30 делегации от страната във връзка с номинациите за ЦОБ. Две от групите били от Кърджали и Черноочене. Хасковлии пък настоявали Юнал Лютви да си подаде оставката като зам.-председател на ПГ на ДПС и като член на ЦОБ.
Кърджалийци в ЦС на ДПС:
Председател – Лютви Ахмед Местан;
Област Кърджали:
Бахри Реджеб Юмер
Байрам Юзкан Байрам
Ремзи Дурмуш Осман
Неджми Ниязи Али
Юнал Тасим Тасим
Ердинч Исмаил Хайрула
Хюсеин Хюсеин Мустафа
Изет Изет Шабан
Бедрие Яшар Газиюмер
От квотата на Младежкото ДПС:
Айхан Ахмед Етем
От квотата на председателя на ДПС:
Салиха Хакиф Емин
Мукаддес Юсуф Налбант
Айдън Ариф Осман
Акиф Мехмед Акиф
Ерджан Юмер Фърънджъ
Мухаррем Наим Мухаррем
Ресми Мехмед Мурад
Сали Бекир Рамадан
Себихан Керим Мехмед
Хасан Азис Исмаил
От София:
Едиз Баязидов Саидов, областен лидер на МДПС
От Турция:
Исмет Исмаил Исмаил
hard admin

*

Top