Кърджалийски фирми няма да участват в строителството на новия Цинков завод, засега

Кърджалийски фирми няма да участват като подизпълнители в строителството на новия Цинков завод.
В началото на февруари стартира строителството на нов цинков завод в Кърджали, съобщи областният управител Бисер Николов. Фирмата, придобила като собственост почти всички сгради, машите и съоръжения на фалиралото „ОЦК” започва с разчистването на площадката.
В началото на лятото започва работата по довършването на електролитния цех,  а след това и цеховете „Пържилен” и „Мокро извличане”.
Засега новият собственик на завода, свързаното с Първа инвестиционна банка дружество „Хармони 2012″, не е обявило конкурс за подизпълнители на проекта, съобщава столична медия.
Както вече 24rodopi.com писа, канадската компания SNC Lavalin бe избрана за главен изпълнител на проекта за цялостно обновяване и модернизация на новото цинково производство в Кърджали.
SNC Lavalin е най-голямата компания за инженеринг и строителство в Канада, специализирана в областта на металургията и добивната промишленост. Дружеството има натрупан завиден опит в много национални и международни проекти, свързани с изграждане и модернизация на мощности за производство на цинк.
hard admin

*

Top