Кърджалийци с влогове в КТБ ще протестират в петък, 500 са с блокирани сметки

Всички кърджалийци, чийто живот се промени след затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ), ще протестираме в петък, съобщиха организаторите на протеста.
„Вложителите в КТБ ще се съберем в петък – 29 август, от 18.00 часа, в Пловдив, пред клона на БНБ, който е на улица „Райко Даскалов” 51″, съобщи пред 24rodopi.com Илия Зюмбилев. Според него около 500 кърджалийци са с блокирани сметки.
Кърджалиецът Бейхан Юсеин участва в мирния протест за бързото отваряне на Корпоративна търговска банка (КТБ) миналата седмица. Както вече 24rodopi.com разказа, той е работил осем години в Дания като барман, върнал се в България със спестявания и ги затворил в КТБ. Сумата е малко под 100 000 лева, смутено пояснява той, докато дундурка 5-месечната си дъщеря. Сега е затънал в дългове и обмисля пак да тръгва на гурбет.
„От юни месец насам съм взел от близки и приятели близо 5000 лева, за да си плащам наема в Пловдив и да гледам семейството си. Ако трябва така да продължавам, докъде ще стигна”, кахъри се кърджалиецът.
От поставянето на КТБ под специален надзор и блокирането на спестяванията му той е заложил в заложни къщи няколко златни накита, а преди няколко дни продал и колата си.
„Купих я преди една година, така и не можах да се порадвам. Сделката ще закърпи донякъде бюджета на младите хора, но след като си върнат заемите, пак ще са на червено. Подуправителят на БНБ знае ли колко струва една кутия адаптирано мляко, има ли представа как се оправят хората като нас”, възмущава се шумно и съпругата на Юсеин.
Ако семейството успее някога да си изтегли спестяванията от КТБ, планът е в главата им още отсега. Никога повече депозит в българска банка, клати отривисто глава Юсеин, нямам им вяра.
На снимката: Бейхан и съпругата му доведоха и 5-месечната си дъщеря на протеста.Снимка: Слави Калинов, Марица
hard admin

*

Top