Кърджали вече с мобилен кръвен център

Кърджалийската болница вече ще разполага с мобилен кръвен център. Областният управител Иванка Таушанова даде ключовете за специализиран автомобил за кръводаряване с най-модерно оборудване на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов. Това бе последният етап от проекта „Доброволно кръводаряване в Родопите (RHO – DONATE)”. Той бе с продължителност 24 месеца и се финансира по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. Общият му бюджет бе 895 056 евро. Мобилният център струва 413 368 лева.

„От две години се стараем доброволното кръводаряване в региона да влезе във фокуса на общественото внимание. Целта бе повишаване информираността на хората за значимостта на безвъзмездното и безопасното кръводаряване от една страна, а от друга – стимулиране на тяхната активност в тази посока като висша проява на солидарност със здравето на другите”, заяви Таушанова. „С автомобила може да се действа и в най-отдалечените населени места. Чрез него се осигурява необходимия комфорт както на пациента, така и на лекаря”, добави д-р Черкезов.

Проектът се изпълнява в партньорство с Областна администрация-Хасково и Регион Източна Македония и Тракия в Гърция.—————————————————————–
Супер коли на супер цени в най-новия сайт за коли в България!

hard admin

*

Top