Кърджали е арена на плажния волейбол, 34 двойки се надпреварват на пясъчните кортове в „Арпезос“

Общо 34 двойки се записаха за участие в турнирите по плажен волейбол за подрастващи, които се провеждат днес и утре в Кърджали.
Най-интересно ще бъде при младежите до 22 години, тъй като за това състезание са се регистрирали 16 отбора, някои от които съставени от плажни волейболисти вече с доста опит на пясъка въпреки крехката си възраст. Двойки от Варна, Кърджали, Перник, Пловдив и София ще си оспорват призовите места в тази възрастова категория.  8 тандема от Варна, Кърджали, Пловдив, Смолян и София пък се записаха при юношите до 17 години.
При нежния пол регистрация си направиха по 5 двойки във всяка от двете възрастови категории.  При девойките до 17 години участничките ще са от Ардино и Варна, а при тези до 22 години – от Пловдив и София.
Пясъчните битки се провеждат на два корта в спортен комплекс „Арпезос”.
Основната идея е да бъдат определени в този и следващите два турнира във Варна и Габрово, националните двойки, които ще представят България на Европейското първенство.
„България ще бъде домакин на Европейското първенство във Варна през август и се надявам на призови места, не само на участие”, заяви председателят на Комисията по плажен волейбол Милко Багдасаров.
hard admin

*

Top