Кърджали наказа Мтел с 360 000 лева, има още жалби от ощетени клиенти

Рекордни санкции за триковете на мобилните оператори, Комисията за регулиране на съобщенията спечели 6 дела след жалби на местни фирми
„Мобилтел” ще плати 360 000 лева глоба заради некоректно отношение към дългогодишни клиенти в област Кърджали. На този етап 6 съдебни решения влизат в сила. Те са гледани от Административния съд в Кърджали. Предстои произнасяне и по други жалби. Делата са спечелени от Комисията за регулиране на съобщенията по жалби на ощетени от Мтел клиенти от Кърджали, Момчилград, Кирково.
Мобилният оператор отказал да изпълни молбите на клиенти от Кърджали и Момчилград да им бъдат прехвърлени номерата към друг оператор. Съдът първоначално намалил глобите до 5 000 лева, но последвала корекция  и Мтел ще плати за всяко загубено дело по 60 000 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, първият, който осъди Мтел е строителен предприемач, който бил разкарван по институциите заради неплатена сметка. Такава обаче нямало и се оказало, че това е обичайна практика на мобилния оператор – подаване на невярна информация, за да задържат клиента.
Последното дело, спечелено срещу Мтел, е заради некоректното отношение на мобилния оператор към транспортна фирма „Олмена”.

Зачестили са оплакванията от мобилните оператори пред омбудсмана на Кърджали Хакиф Емин – 9 само през последните три месеца.

hard admin

*

Top