Кърджали подари портрет на Левски на Мелбърн

Портрет на апостола на свободата Васил Левски украсява вече клуба на българите в австралийския град Мелбърн. Той е подърък от Назми Мюмюн, член на Националния съвет на БСП и зам.председател на Областния съвет на БСП-Кърджали.
Назми Мюмюн гостува на семейството на дъщеря си в Австралия и прекара първите дни на новата година в компанията на двегодишният си любим внук Кая. Времето на престоя обаче беше използвано и за много срещи с български изселници в далечната държава – континент. Освен че гостува на българския клуб в Мелбърн, Назми Мюмюн посети и българската църква в Мелбърн и се срещна с църковното настоятелство. Социалистът от Кърджали проведе и много срещи с активисти на лявата работническа партия в Австралия и на Социалистическата партия в Австралия, на които подари книгата на Сергей Станишев „Защото сме социалисти”, преведена на английски.

 Назми Мюмюв беше гост и  на изселническата организация на тракийските турци в Мелбърн. Нейният председател Осман Басърлъ е от Гюмюрджина и в Мелбърн са посрещнали с голяма радост отварянето на пътя през прохода Маказа. Организацията на тракийските турци в Мелбърн има цял комплекс, включващ джамия и училище за изучаване на майчиния език.

hard admin

*

Top