Кърджали посреща шефовете на волейбола

Федерацията по волейбол ще проведе трето общо събрание в рамките на 9 месеца. Ръководството на БФВ е насрочило извънредно събиране на 12 март в Кърджали.

Форумът има само три точки – промени в устава, обсъждане и приемане на стратегия за развитието на плажния волейбол до олимпийските игри в Рио (2016 г.) и “разни”.

За провеждането на това събрание бе намекнато още на заседанието през октомври, когато президентът Данчо Лазаров получи последен мандат, съобщава 24часа.

Ръководството на БФВ се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова. Поводът бе предстоящият ремонт на зала “Христо Ботев”, която вече е във владение на федерацията.

Междувременно 5 от клубовете в Суперлигата се обявиха срещу последните решения на Управителния съвет относно финалната фаза на шампионата. В официална декларация ръководствата на “Марек”, ЦСКА, “Славия”, “Пирин” и “Монтана” изразиха несъгласие със съкращаването на първенството и въвеждането на “златен гейм” в плейофните серии. Освен това въпросните клубове не одобряват и решението на УС финалът да се състои само в една среща на неутрален терен – в зала “Христо Ботев”. С декларацията петте отбора напомнят, че искат сами да администрират Националната лига, и заплашват, че ако не получат положителен отговор, може да предприемат определени мерки.

hard admin

*

Top