Кърджали посрещна 78 звездобройци, градът е домакин на национална олимпиада по астрономия

Учениците от Кърджали посрещнаха „звездобройци” от цялата страна със впечатляващ концерт, който се състоя снощи в Дома на културата. С него бе открита 16 национална олимпиада по астрономия, чийто домакин е градът край Арда.
Ученици от кърджалийските школа завладяха публиката с перфектни изпълнения на народни и съвременни танци, на модерен балет , на поп парчета и възрожденски песни. Звучаха „Бела съм бела, юначе” и „Я кажи ми облаче ле бяло”, които взривиха залата. Както можеше да се очаква спектакъла откриха гвардейците и мажоретките с изпълнение на площадката пред Дома на културата.
Старт на олимпиадата даде шефът на Регионалният инспекторат по образование Гроздан Колев. Той отбеляза, че домакинството е повод за гордост на кърджалийци.
С приветствие към домакините се обърна шефът на отдел в Министерството на образованието Александър Трингов. Той посочи,че в олимпиадата ще участват 78 ученици от цялата страна.
Председателят на журито на олимпиадата доц.Валери Голев припомни, че тя стартира в Международния ден на авиацията и космонавтиката.
Днес участниците ще покажат познанията си в писмен изпит. Домакин на 16 национална олимпиада по астрономия е СОУ”Отец Паисий”. Съорганизатори са Министерството на образованието и Регионалния инспекторат.
Георги Кулов
hard admin

*

Top