Кърджали праща на Доган Топ 15 за кандидат-депутатска листа, но и списък с резерви

Всеки от 7-те общински съвети на ДПС в област Кърджали ще излъчи по 3 имена за кандидат-депутати. Те обаче няма да са 21, защото някои от номинациите ще се дублират в 2 и повече общини. Очакват се  между 10 и 15 имена, които ще бъдат обсъждани от централното ръководство на ДПС. В протоколите на общинските съвети обаче ще бъдат вписани и всички останали номинации, които също ще бъдат на бюрото на лидера Лютви Местан. При подреждането на листите с кандидат-депутати ще участва и почетният председател Ахмед Доган.

Очаква се кърджалийската листа да бъде обявена на 7 април, като областният лидер Бахри Юмер най-вероятно ще внесе имената в Районната избирателна комисия малко преди да изчете крайния срок.

Това разкриха за „24х7 Родопи” източници от ДПС.

Тази вечер в Кърджали се проведе заседание на Областния съвет на ДПС, на което на вниманието на членовете бяха сведени решенията и указанията на Централния съвет във връзка с Избори`2013 и критериите за номинациите.

Според областния лидер Бахри Юмер, всеки член на ДПС, който е избираема личност с обществен авторитет и споделя идеите на Движението и на либерализма, може да бъде издигнат за кандидат-депутат.

До 25 март Областният съвет трябва да представи пред централното ръководство имената на всички кандидати.

Както вече писахме, сформиран е и централен предизборен щаб на ДПС, чийто председател е Лютви Местан. В щаба от Кърджали влизат Бахри Юмер, Салиха Емин, Исмет Исмаил, Ремзи Осман и Айхан Етем.

Предизборни щабове ще бъдат съставени във всички областни и общински организации до 17 март.

hard admin

*

Top