Кърджали се настанява за 5 седмици в Белгия

Правим най-голямата презентация на българска община
 
Огромен макет на Перперикон, изложба с фотоси, продукти, произведени в Родопите, ще разкриват чудесата на региона в най-голямата презентация на българска община в Белгия. Общо пет седмици изложбата на Кърджали ще гостува в Брюксел, и големите градове на страната – Гент и Лиеж, обяви кметът Хасан Азис.
Както вече 24rodopi.com писа, идеята за мегапрезентацията е на кмета, а археологът Николай Овчаров ще му помага в Белгия.
Макетът на скалния град ще е с внушителни размери-3 метра ширина и също толкова височина. Изложбата ще бъде разположена в Комитета на регионите за една седмица, толкова време тя ще бъде и във фоайето на Европейския парламент.
В рамките на по една седмица тя ще може да се види и в Брюксел, Гент и Лиеж. Кметът Хасан Азис ще помоли за съдействие при организирането на начинанието и министерствата на икономиката и културата.
„Изложбата ще покаже проектите, които се изпълняват в Кърджали, целта е да представим региона и по този начин да привличаме все повече инвестиции. Ще има представител на туроператорски фирми, производители от региона, които да търсят възможности за партньорство. Това е най-голямата презентация на Кърджали в Европа, смятаме тя да бъде направена и в съседните ни държави”, категоричен бе Хасан Азис. Изложбата ще се състои през месеците септември-октомври в рамките на честванията за Деня на Кърджали.
hard admin

*

Top