Кърджали се присъединява към Третата глобална седмица за пътна безопасност

От 4 до 10 май област Кърджали се присъединява към Третата глобална седмица за пътна безопасност. Тя е обявена с решение на общото събрание на ООН от 10 април 2014 г и се провежда  в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция за закрила на детето.  Мотото на кампанията е „Спаси живота на децата” като най-уязвимата група участници в движението.
Всеки ден по света 500 деца губят живота си при пътнотранспортни произшествия, а десетки хиляди са ранени. У нас жертва на катастрофи стават над 1000 деца годишно. Във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата”, която призовава световните лидери да потърсят решения за намаляване на жертвите при ПТП. Целта на кампанията е да предизвика широка обществена дискусия и да обедини усилията на семействата, институциите, бизнеса, неправителствения сектор и медиите срещу агресията на пътя и предотвратяването на бъдещи инциденти. Утвърдени са Национална програма и Визитна картичка на тематичната седмица, които ще бъдат разпространени на хартиен и електронен  носител в дните от 4 до 10 май в медиите и на страниците на заинтересованите институции. Лице на визитната картичка е фотографията на 11-годишната Елица Ганева от София, класирана на първо място в националния конкурс „Победи опасността!” през 2014 г. На гърба на визитката е изписано послание от децата на България.
Утре в 11 часа в зала 301 на областната администрация областният управител Илия Илиев и директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов ще дадат пресконференция за старта на кампанията на регионално ниво. Те ще обобщят проведените до сега положителни мероприятия и ще обявят планираните дейности в Седмицата на детската безопасност. 
24rodopi.com
hard admin

*

Top