Кърджали се смее след скандала „Секретарка ужили 60 адвокати“

Отзвук след скандала с изчезналите пари на адвокатите в Кърджали (както 24rodopi.com писа, 60 адвокати обвиняват техническия секретар на колегията Марияна Георгиева, че присвоила над 50 000 лева, които пари те й давали за внасяне на осигуровки, членски внос и други):
 
Истинските истории
 
Дочуто на 7 февруари в приемната на НАП в Кърджали.
Данъчен служител обяснява на тютюнопроизводител как в Интернет да следи какви са задълженията му. По всяка вероятност селянинът е подал заявление за издаване на персонален идентификационен номер. Той гледа умно, кърши пръсти и задава въпрос след въпрос, като основният му кахър се свежда до „Дали ще се справя”. Служителят решава, че трябва да „даде криле” на тютюнджията и с най-зареждащата усмивка казва:
          Ще се справиш, разбира се! Те адвокатите вече се научиха да проверяват в Интернет задълженията си към нас, ти ли няма да се справиш!
 
*
Дочуто в Съдебната палата в Кърджали:
          Докато председателят на Адвокатската колегия от години върти номера на колегите си, за да се уреди като служебен адвокат и да вземе от държавата 500 лева от бракоразводно дело, по което единият от бившите съпрузи е в чужбина, наша Мариянка направо ги е омагьосала. Нерде 500 лева, нерде 5000 лева!?
*
Дочуто пак в Съдебната палата:
          Досега се избивали да й дават пари, сякаш не могат сами да се оправят в Данъчното. Сега ще се избият кой да й стане адвокат на делото на крупната измама. Нали Марияна ги е ужилила с по 4-5 бона, води се платежоспососен клиент.
 
 
Вицове, разказвани от съдии, прокурори и служителки в Съдебната палата
 
Любознателно момченце върви из Кърджали с баща си, сочи дърветата и реди:
– Тате, тате, това е дърво и се казва липа. На снимка в училището са ни показвали.
– Браво, момчето ми.
– Тате, тате, това е дърво и явор се казва. На снимка в клас са ни показвали.
– Афферим на момчето ми.
– Тате, тате, това е дърво и се казва кестен. Учителят на снимка ни е показвал.
– Брей, че си многознайко!… А знаеш ли как се казва това дърво, което минава под кестена.
– Тате, това е човек.
– Не, детето ми това е друго дърво. След години, когато следваш право в университета, ще ви учат какво е това дърво, наречено „адвокат от Кърджали”. Гледай сега на живо, а след време и на снимка.
 
*
Най-краткият виц по случая:
В цял свят адвокатите само взимат, в Кърджали – дават.
hard admin

*

Top