Кърджали „стъпи” на 3 континента, Антарктида си има нос „Кърджали”

Кърджали вече „стъпи” на три континента. След като на името на града е кръстен парк в САЩ, Кърджали вече е и географското название на нос в южната част на остров Ливингстън на ледения континент Антарктида. На него вече се развя знамето на Общината. То бе издигнато от кърджалиеца Стоян Анадолиев и трима професори от България и Турция, които бяха част от експедицията  до най-южната точка на земното кълбо.
„Благодаря на кмета на Кърджали Хасан Азис за подкрепата на Общината, за да стане тази мисия факт. Изпълнихме всичко запланувано и сега връщаме флагът, който се развя на Антарктида”, заяви Анадолиев. Той добави, че е заснел 13-часов филм по време на експедицията. Част от него ще бъде показан и по Бтв.
Във фоайето на Общината пък ще бъде направен Антарктически кът, където ще бъдат изложени снимки от експедицията, както и флагът на Общината, покорил о-в Ливингстън. В него ще присъства и Указът на президента на България, с който Кърджали вече е географско понятие на ледения континент, допълни кметът Хасан Азис.
hard admin

*

Top