Кърджали ще е домакин на най-големия турнир по канадска борба за хора с увреждания

Над 80 състезатели се очакват на благотворителния турнир с ранг на национално първенство по канадска борба за хора с увреждания “Воля за победа” днес в Кърджали.
Най-големият национален интеграционен турнир ще се състои на бензиностанцията на ОМВ, а състезателите ще премерят сили за приза в памет на загиналата от удар с автомобил Недялка Камбурова.
Веригата бензиностанции и частният съдебен изпълнител Милен Бъзински са традиционни партньори на тези турнири.
За тази година това ще е най-голямото състезание за хора с увреждания, като освен индивидуални победители ще бъдат излъчени и отборни шампиони.
Турнирът се провежда, като във всеки от кръговете участват състезатели с всякакви увреждания, разпределени в категории при мъжете и жените -до и над 80 кг (лява и дясна ръка), и до и над 65 кг (лява и дясна ръка).
През пролетта незрящата Недялка Камбурова (на снимката) беше блъсната от автомобил, докато пресича на пешеходна пътека (на снимката). Няколко дни по-късно тя почина.
Камбурова беше основател на спортния клуб за хора със сензорни увреждания “Родопи” в Кърджали.
“Провеждаме интеграционните турнири вече четири години, като тази по финансови причини ще имаме само едно състезание. За състезателите това ще бъде най-големият форум за изява, затова очакваме да се съберат хора от всички клубове”, коментира президентът на федерацията Асен Хаджитодоров.
hard admin

*

Top