Кърджали ще иска повече вода за промишлени нужди

Областният управител на Кърджали Бисер Николов предложи на всички фирми, ползващи вода за промишлени нужди в града, да съобщят в Областна администрация размера на необходимите количества. Бисер Николов ще мотивира пред Министерството на околната среда необходимостта от пропускане чрез промишлен водопровод на по-големи количества от заявените. Това е задължително условие, за да се създаде нужното налягане, тъй като водопроводът е отворена система.
Проблемите, свързани с доставянето на вода за промишлени нужди, бяха коментирани в Областна администрация Кърджали на работна среща, в която се включиха управителите на най-големите фирми в града. На нея присъства и представител на Басейнова дирекция – Пловдив, на новия собственик на водопровода „Аква тим БГ”, специалисти, които са поддържали съоръжението, представители на язовирен район Кърджали, ВиК, на ОУ”Пожарна безопасност и защита на населението”, прависти. Срещата се състоя по покана на областния управител, тъй като миналата седмица производственият процес беше прекратен за около 24 часа, заради намалено подаване на вода от язовирен район Кърджали – в размер на заявените от фирмите количества.
Управителите на фирмите се надяват всички проблеми около експлоатацията на водопровода да бъдат решени в близките два месеца.

—————————————————————–
Искаш да учиш в чужбина? Посети изложението на британското образование

hard admin

*

Top