„Левскарите” в Ардино редиха пъзел „Пътят към свободата”, в Рани лист рецитираха стихове

Изработване на табла и рисунки, посветени на живота и делото на Васил Левски на тема „Времето е в нас и ние сме във времето”, конкурси за написване на стихотворение, есе или разказ, мултимедийна презентация под надслов „Искаме да знаем повече за теб, Апостоле!”, състезания „Лъвски скок” и “Учим се от теб, Апостоле”, викторина, нареждане на пъзел „Пътят към свободата” бяха само част от дейностите, посветени на патронния празник на СОУ „Васил Левски” в Ардино. В тях се включиха ученици от 1-ви до 12-ти клас.

Отборът „Джингиби” (Неуловимият) в състав Мюгей Салиева, Демет Ертанова, Рафет Еминов и Станислав Дойновски спечели първото място в състезанието за живота и дейността на Васил Левски с ученици от 9-ти до 12-ти клас. В състезанието под мотото „Учим се от теб, Апостоле” второкласниците и третокласниците показаха завидни знания за живота и делото на Апостола на свободата. И трите отбора в надпреварата получиха отлични оценки от журито.

„Левски е жив в нашите сърца! С делата си той е заслужил нашата признателност и уважение” – това са думите на г-жа Павлова, директор на ОУ “Н.Й.Вапцаров” с. Рани лист, с които завърши тържеството, посветено на 140 годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Рецитаторите от VІІ клас с класен ръководител г-жа Валентина Петлешкова  трогнаха сърцата на всички присъстващи с изразителното си изпълнение.

hard admin

*

Top