Левскарите от Ардино областни първенци на Ученическите игри по футбол

Гюнер ШЮКРИ
Футболният отбор на СОУ „Васил Левски” от Ардино до 12 клас стана областен първенец на Ученическите игри. Възпитаниците на учителя по физическо възпитание и спорт Стефан Димов разгромиха на полуфинала връстниците си от СОУ „Н.Й.Вапцаров”  от Момчилград с 5:2, а на финала в много оспорвана среща победиха със 7:5 (след изпълнение на дузпи) тима на СОУ „П.Р.Славейков”. Редовното време на двубоя завърши при резултат 3:3. Точни за „левскарите” бяха Хакан Байрамов, Ертем Мехмед и Кристиян Асенов. С този успех футболистите на СОУ „Васил Левски” се класираха за зоналния кръг на Ученическите игри.
„Феноменален успех за отбора. Надиграхме училището за шампиони в Кърджали, които всяка година бяха неизменни първенци. Горд съм с всички момчета. Доказахме, че на футболната карта има и Ардино. Сега целта е да стигнем до републиканските финали на Ученическите игри по футбол. Вярвам в колектива на тима”, заяви  треньорът Стефан Димов. Той изказа сърдечна благодарност към всички ученици и ръководството на училището
Областната надпревара се проведе в сряда на стадион „Горубсо” в Кърджали с участието  на общинските първенци. Победител във възрастовата група до 10 клас е отборът на ГПЧЕ „Хр.Ботев” от Кърджали. Зоналното първенство е предвидено да се проведе към края на април.
hard admin

*

Top