Легенда в тениса: Момчилград може да е домакин на голям турнир

Момчилградската легенда в тениса на маса Димитър Караиванов е убеден, че градът може да домакинства голям турнир. Според Караиванов, със своите културно-исторически забележителности и места за настаняване, Момчилград има дадености за подобно реномирано състезание.

Припомняме, че общината спечели проект за реконструкция на градския стадион и изграждане на 6 спортни площадки на стойност 5,278 млн. лева. Той включва още реконструкция на остарялата спортна база по тенис на маса.

Наскоро Караиванов спечели златен медал на международния турнир по тенис на маса за ветерани в Дубай. Участието му в арабската страна завърши с още три бронзови отличия – на двойки, на отборно и комплексно–мъже и жени. Караиванов се завърна със сребърен медал на двойки и трето място в индивидуалното класиране от традиционния международен турнир в Истанбул. Момчилградската школа се отличи с достойно представяне в южната ни съседка, като синът на Караиванов, Мартин стана индивидуален и отборен шампион във възрастова група 30-39 г.

Многократният шампион Димитър Караиванов е вицепрезидент на Международната федерация по тенис на маса за ветерани, както и председател на комисията по тенис на маса към Българската мастърс федерация. Община Момчилград също има принос за успехите му след  приключване на активната състезателна кариера. Ветеранът намира съдействие и подкрепа за участия в турнири, в които достойно представя родния си град.
 
hard admin

*

Top