Легия „Антимафия“: Касим Дал е търгувал с ракети земя-въздух! Политикът: Това са смешни твърдения, никога не съм се занимавал с оръжие

ГДБОП прикриват повече от година сигнал, че  бившата дясна ръка на Ахмед Доган Касим Дал внася оръжие и вероятно се  подготвя атентат, твърди лидерът на Легия „Антимафия” Григор Здравков. Както вече 24rodopi писа, той хвърли поредната бомба от ефира на Нова ТВ.

Пред Faktor.bg Здравков уточнява, че сигналът е подаден в края на февруари или началото на март миналата година в ГДБОП. Информаторът е външен сътрудник на службата, а предупреждението му е заведено с висока степен на достоверност. ГДБОП са предупредени, че Касим Дал търгува с пластичен експлозив, лекострелково оръжие, ракети земя-въздух. Те се  внасят от съседна на нас държава, член на ЕС, а парите по сделките са превеждани от банка, която у нас има само представителство и е собственост на страната, с която е търгувало, уточниха от „Антимафия”. Имало е и предупреждение, че вероятно тези оръжия ще се използват за евентуален атентат. Само  четири месеца по-късно България преживя бомбен взрив на летището в Сарафово, където загинаха и бяха ранени хора.

Според Григор Здравков опасното предупреждение е било покрито и не са предприети никакви действия за да се провери дали информацията е вярна. През септември месец миналата година, той поискал официално отговор, какво се е случило с първия сигнал, но от ГДБОП отново не последвала реакция. През януари тази година пратили официално писмо до тогавашния вътрешен министър Цветанов, но мълчанието продължило.

Нямаме данни какво са установили и дали изобщо са действали по първия сигнал. Вариантите са два – или са прикрили опасната информация, или сигналът се държи на трупчета за да се извиват ръцете на Касим Дал преди изборите.

Нямам думи, освен да се смея, не знам как да отговоря. Ужас, това са смешни неща, никога не съм се занимавал с бизнес с оръжие, даже и не съм мислил за подобно нещо, бе категоричен пред Фактор Бг Касим Дал. Той заяви, че нито е викан от службите, нито е разпитван. Наскоро обаче получил информация, че кукловодите му готвят компромат и ще се опитат да го атакуват медийно.

hard admin

*

Top