Лиляна Павлова: Ситуацията в Кърджалийско остава критична, отворени са пътищата за Хасково и Крумовград, най-зле е в Ардино и Крумовград (обновена, снимки)

Ситуацията в област Кърджали остава критична, но снегопочистващите машини вече са отпушили част от основните пътни артерии, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след като проведе заседание с Кризисния щаб.
Четири от седемте роторни машини, които бяха пренасочени от вътрешността на страната към Кърджали, разчистват терени от 16.00 часа терен и пробиват достъпа до населените места. Те разчистват в направленията Кърджали – Ардино /в района на Боино/, Черноочене – Комунига, Джебел и Момчилград – Крумовград. Други четири машини пътуват насам от различни посоки – Шумен, Бургас и Хасково. С тяхна помощ се надяваме да покрием цялата област и да освободим пътищата, подчерта Павлова. Към 21.00 часа са разчистени пътищата Кърджали – Хасково и Момчилград – Крумовград.
Засега най-критично остава положението в общините Ардино и Крумовград. Освен затворените пътища и липсата на ток, в Крумовградско е спряно и водоподаването. Екипите на EСО възстановяват захранването към помпените станции в Момчилград, Джебел и Кирково. Предстои аварийните групи на ЕВН да започнат отстраняване на повредите по вътрешната мрежа, каза заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков.
Както вече 24rodopic.com писа, строителният министър заплаши със санкции почистващите фирми.
„Уверих се лично, че пътят Хасково – Кърджали не е обработен навреме, разчистена е само една лента за движение в участък от около 2 км, което е недопустимо. Пътноподдържащата фирма в Кърджалийско ще понесе своите наказания, за директора на Областното пътно управление Кърджали също ще има санкция”, коментира министър Павлова.
24rodopi.com
hard admin

*

Top