Ловец гръмна 60-килограмов вълк

Гюнер ШЮКРИ
 
60-килограмова вълчица отстреля  ловец от Втора ловна дружинка Ардино – група Ахрянско. 37-годишният Светослав Младенов извадил късмет и издебнал хищника в местността Бабино в края на селото, където е била заложена пусия.
„Излязохме на гонка в събота. Разположихме се на подходящи чакала. Твърде скоро кучетата се разлаяха в един много гъст букак. Решихме, че сме открили глиганите. До слуха ми достигна шум според който предположих, че е от диво прасе, но насреща ми се появи животно, което виждах за първи път. Приличаше на голямо куче, дори си помислих, че може да е и малък мечок. Оказа се обаче, че на мушката ми е кацнал огромен вълк. Без да се замисля задействах спусъка на любимата ми пушка „ИЖ-27 М”. Прозвуча изстрел и пред мен се строполи тялото на едро животно. Разбрах, че съм го уцелил, но то се опитваше да се изправи с втренчен в мен поглед. Забих му още един куршум и то престана да мърда”, разказа Светослав Младенов. Той е ловец от 2004 година и досега е отстрелял немалко диви животни.
Това е първият вълк, който убиват ловците от Втора ардинска дружинка с ръководител Фикрет Терзиев. Кожата на хищника ще се препарира и ще се съхранява в ловната хижа, стопанисвана от дружинката в района на Ахрянско.
hard admin

*

Top