Ловци вдигнаха купон, одумкаха 87 диви прасета

Раздаваха мръвки в томбола

С купон авджиите от Ловно-рибарското сдружение „Бели Брези” в Ардино изпратиха сезона. Местният ресторант „Перла” едва успя да побере всички ловци от шестте дружинки на сдружението.
През изминалия ловен сезон ардинските авджии за 31 излета отстреляха 87 диви прасета и глигани. Светослав Младенов от дружина „Ардино”–2 и Мюрен Мехмед от Ленище получиха грамоти и парични награди за отстрелян вълк „Canis Lupus”, осигурени и връчени от директора на Държавното горско стопанство в Ардино инж. Ертан Еминов.
Първенци в отстрела на диви прасета и глигани през този сезон са ловците от „Ардино” – 2 и Бял извор с председатели Гюнай Мустантиков и Митко Илиев. Най-голям късмет е извадил Фаим Мюмюн от дружината „Ардино”-1, поваляйки 350-килограмов глиган.
Председателят на ЛРС „Бели Брези” Шахин Байрямов заяви, че ловният сезон е преминал успешно и без инциденти. Той пожела на авджиите наслука и успехи и през новия сезон.
Много награди имаше по време на разиграната томбола, най-големите по традиция бяха печалби от диво прасе, сърна, както и замразен заек. Имаше и наддаване за шарани.
За доброто настроение на ардинските авджии се погрижи оркестър от Кърджали.
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top