Лунапарк и копие на „Мини Юръп“ ще превърнат Кърджали в център на развлекателния туризъм за 1,5 млн. души

„Кърджали има потенциал да стане център на развлекателния туризъм. В радиус от 100 километра,  в които живеят 1 500 000 души, няма постоянен развлекателен център. Говорим не само за градовете в Южна България, но и за гръцките Комотини, Ксанти и Александруполис, а така също и за населени места в Турция. Търсим възможности за реализирането на Лунапарк „Кърджали”, който да действа целогодишно и да запълни тази ниша”, заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
„Атракцията ще привлича хора от три държави и в съчетание с всички културни и исторически забележителности ще превърне града в привлекателен център за хиляди хора и ще стимулира местния бизнес”, допълни кметът.
На среща с 38 дипломати, които гостуваха в града край Арда, Хасан Азис отбеляза, че Кърджали вече е най-зеленият град в Европа. „Ние успяхме само за последните две години да изградим нова паркова площ от над 250 000 квадратни метра и с наличните отпреди паркови площи вече сме осигурили над 15 квадратни метра зелена площ на човек от населението на Кърджали. Това надвишава над три пъти европейските норми. Общината има готов проект те да бъдат допълнени с дейност, която да генерира приходи, а с тях да се поддържа тази огромна площ. Това е Лунапарк „Кърджали”, посочи кметът.
Другият проект на екипа на инж. Хасан Азис е за парк с миниатюри, който да е подобен на „Мини Юръп” в Брюксел.
24rodopi.com
hard admin

*

Top