Лютви Местан: Аз няма да позволя коалиция между ДПС и „Атака“!

„Между ДПС и „Атака” стоят не само политически различия, стоят ценностни различия. Под никаква форма не би могло да има коалиция между ДПС и „Атака””, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.
„Ако някой говори подобни недомислия, означава че не познава идейната основа на ДПС. Това ще бъде абсолютно опорочаване на политиката. Аз няма да участвам в такъв процес”, допълни още Местан.
Позицията по отношение на ГЕРБ е съвършено ясна и категорична и тя не подлежи на промяна. Защото тази позиция отразява коректния прочит на вота на българските граждани. „ГЕРБ с начина, по който управляваше страната, заслужи тоталната изолация, в която се намира в момента. И тази партия не е в състояние, с лидери като Борисов и Цветанов, да излезе от тази изолация. Българските граждани категорично свалиха ГЕРБ от власт – първо, с протести, второ, с вота си на 12-ти май”, каза още лидерът на ДПС.
Ние очакваме да се предложи програма за изход от тежката социално-икономическа и вече политическа криза, в която беше вкарана страната от ГЕРБ. Би трябвало изборите да преодолеят тази политическа криза. „Ние ще дадем своя отговор дали ще се коалираме с БСП, след като видим тяхната програма. Струва ми се, че тази програма, по необходимост, трябва да бъде национална. Тя трябва да бъде продукт на надпартийни усилия,” заяви Лютви Местан.
Както вече 24rodopi писа, след преразпределение на гласовете от чужбина ДПС ще има 36 депутати в парламента. Заедно БСП и ДПС ще имат 121 народни представители в 42-рото Народно събрание.
hard admin

*

Top