Лютви Местан: Аз съм гласът на онеправданите и унижените!

“Искам вашият глас на 12-ти май за една нова, истински демократична, европейска България, в която и малцинствата да намерят своето място – свободни и равноправни”, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан по време на заключителния митинг на партията. В квартал „Възрожденци” в Кърджали се събраха близо 15 000 души.
Водачът на кърджалийската листа на ДПС в „Избори`2013″ допълни, че през последните 4 години не е имало свобода и равноправие. Като пример Местан посочи, че за 3 изречения на майчин език, казани по време на митинг, се налага глоба от 5 000 лева.
“Когато бях в Пловдив разбрах, че някои политици от управляващата партия са разделили града на черна и бяла зона”, обяви тревожно Местан. Той допълни, че в случая черната зона означавала „миллета” (така се наричат турскоговорящите цигани – б. р.). “Нямате право на подобна дискриминация. Защото ако наричате “черни” моите братя и сестри, то аз Лютви Ахмед Местан също съм черен. Аз също съм „миллет”, аз също съм циганин, аз съм и турчин, аз съм и помак. Аз съм всичко това, защото съм гласът на онеправданите и унижените”, каза лидерът на ДПС. Той представи поименно останалите кандидат-депутати от партийната листа и заяви, че никой от тях в следващия парламент няма да позволи нито на Бойко Борисов, нито на Цветан Цветанов да дискриминират когото и да било.
Митинг-концертът на ДПС започна малко след 18 часа с изпълнения на местни самодейци. Последен от сцената слезе в 22 часа фолк идолът Азис. Преди него пяха Малина и Цветелина Янева.
Азис закъсня с повече от час и се наложи Цветелина Янева да удължи програмата си, като в помощ й бяха танцьорките от балетна формация „Магия”.
Пищна заря накара множеството да затаи дъх за близо шест минути.
hard admin

*

Top